Rotary

Rotaryclubs en Santa Run

De Gorinchemse Rotary Santa Run wordt georganiseerd door Rotaryclub Gorinchem. En dat niet alleen, in Gorinchem is ook de allereerste Nederlandse Santa Run ooit georganiseerd! Inmiddels worden er Rotary Santa Runs georganiseerd in meer dan 60 plaatsen. Ook in Duitsland en België worden Santa Runs georganiseerd. Alle Santa Runs halen op een leuke manier geld op voor goede doelen.

Rotary: service above self

Rotary is dan ook een serviceorganisatie, en daar hoort het steunen van goede doelen bij. De Rotaryleden wereldwijd steunen hun medemens op verschillende manieren, zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging.

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Lid zijn van Rotary betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven aan de samenleving. En dat je dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraising projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak-)kennis.

Rotary is wereldwijd netwerk

De opzet van de wereldwijde Rotary-organisatie nodigt daartoe uit. Want Rotary is een netwerk, waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de gehele wereld, gebaseerd op het essentiële beginsel: service.

Zie ook: www.rotaryclubgorinchem.nl

Facebook: www.facebook.com/rotary.gorinchem.9

Twitter: twitter.com/rotarygorinchem